Mostek dostal stavební povolení

Mezi projekty, ohledně kterých mníšecká radnice jedná se zástupci Krajské správy a údržby silnic (KSÚS) patří také výstavba nového mostku přes Bojovský potok u supermarketu BILLA.

V loňském roce nechal KSÚS (jako správce mostku, který je v majetku Středočeského kraje) vypracovat projektovou dokumentaci, stavební povolení dostal projekt letos v červenci.
Cena výstavby je stanovena na 6 870 799 Kč, která bude uhrazena z krajského rozpočtu. Dobrou zprávou je i to, že výstavba mostku je součástí plánu investic Středočeského kraje na rok 2025.

 

Provizorní most stojí od roku 2019

 

Stručný popis novostavby
Stávající provizorní most, který je již ve špatném stavu (instalován v roce 2019) bude odstraněn. Nový most bude mít jednopólovou železobetonovou uzavřenou konstrukci, jejíž šířka bude 9,1 metru. Šířka mezi obrubami na mostě bude 7 metrů.
Na mostě budou monolitické železobetonové římsy, na kterých bude osazeno ocelové zábradlí. Terén a koryto pod mostem bude zpevněno kamenem do betonu. Toto zpevnění bude ukončeno betonovými prahy, na straně výtoku i vtoku bude doplněno kamenným záhozem.

 

Most patří do majetku Středočeského kraje

Provizorium pro pěší během výstavby
Během výstavby bude provedeno provizorní zatrubnění potoka rourou. Na povodňové straně bude umístěna provizorní lávka o šířce 1,5 metru, na kterou budou navazovat provizorní oplocené chodníky zpevněné drtí.

Koordinační situační výkres najdete ke stažení ZDE.

O přesném datu zahájení výstavby mostku budeme včas informovat prostřednictvím komunikačních kanálů města.

 

 

Sdílejte na sociálních sítích

Facebook
Twitter
Něco se vám na webu nelíbí nebo chcete jinak? Zašlete nám vaše přípomínky pomocí tohoto formuláře.
Skip to content